Saalbach - Hinterglemm

Het schitterende skigebied van Saalbach heeft 270 km aanééngesloten pistes en wordt gevormd door de bekende plaatsen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn.

Meer dan de helft van alle pistes zijn 'blauwe pistes', ideaal voor de beginnende wintersporters. Voor geoefende skiërs zijn de zwarte noordafdalingen van de Zwölferkogel (1.984m) en de Schattberg Ost (2.020m) een uitdaging, terwijl beginners vooral op de zonnige zuidhellingen ideale oefenomstandigheden vinden. Ook voor snowboarders zijn er heel wat mogelijkheden, zoals speciale snowboardpistes, funparks en halfpipes. Mede door de sneeuwkanonnen is het gebied sneeuwzeker van december tot april.

De liftvoorzieningen in Saalbach Hinterglemm zijn uitstekend te noemen, wachttijden zijn zeldzaam. De gondellifften brengen u in geen tijd naar de top van het skigebied.  

Sinds de opening van de ZellamseeXpress in 2016 is een dagtrip naar Zell am See mogelijk. Je kunt vanuit Saalbach, Hinterglemm of Leogang skiën tot aan Vorderglemm. Vanaf hier neem je de skibus naar het plaatsje Viehhofen waar deze nieuwe gondellift vertrekt. 

Wat ook voor extra sfeer zorgt is het feit dat meerdere pistes eindigen in de dorpen Saalbach en Hinterglemm. Zo geniet je op een terras in het dorp van het uitzicht en de levendige sfeer die dat met zich meebrengt.  In het hele skigebied nodigen 40 authentieke hutten je tot culinaire hapjes uit, zoals 'Kaspressknödel', 'Kaiserschmarrn' of 'Stelzen'.

In het dal brengen bussen de vakantiegangers gratis naar het uitgangspunt terug. Van 9:00 tot 17:00 uur pendelen ze tussen de verschillende plaatsen heen en weer.

 

 

0 hotels in de streek

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van onze promoties!

ONZE PARTNERS